Русский, помни, что настанет тот час, когда и тебя спросят - а что ты сделал, чтобы остановить военные преступления своей страны в Украине?
Возможно даже, что этот вопрос зададут твои дети или внуки, которых будет посылать на три буквы весь мир.
Вам будет невыносимо стыдно за то, что взрастили у себя путинизм. Но тогда будет уже поздно что-то сделать. А сейчас - ещё не поздно.
Хотя, уже гештальт закрыт

Список форумів ЗАЗ Форум ЗАЗ Форум
Присвячений автомобілям Запорожець

ПошукПошук   Увійти та перевірити приватні повідомленняУвійти та перевірити приватні повідомлення РеєстраціяРеєстрація
    ПрофільПрофіль   ВхідВхід 

Фотогалерея - Файлохранилище - Чат - Укр->Рус переклад
Книжкова полиця

Вопрос по замене масла
На сторінку Попер.  1, 2

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Двигун
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
Hell-Racer

†

Статус: Offline
Зареєстрований: 18.07.2007
Повідомлення: 6929
Моє авто: ЗАЗ-968М, АЕ968М, ГАЗ-21C Volg O ) ) ) VW Transporter T4, Audi A4 Allroad ABT

ПовідомленняДодано: 19 Березень 2009 11:20    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Andriy_if писав(ла):
В Хелла тоже масло що і в мене. Довольний вроді.

ага Cool Але в мене 15в40. Червоне Rolling Eyes

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
sasha_fv

Зареєстрований: 24.03.2008
Повідомлення: 353
Моє авто: ЗАЗ 968М

ПовідомленняДодано: 19 Березень 2009 12:16    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

napalm писав(ла):
Никаких 15W40 в Запорожец! Будет недостаточное давление и перегрев!

Только 20W50.
Можно конечно, как предлагает Симон, 10W50 (то есть с увеличенным запасом на замерзание), однако на лето это бессмысленно, особенно учитывая, что оно гораздо дороже.

10W40 рекомендует Shell (в списек есть заз 968,965 Shocked ) http://www.shell.com/home/PlainPageServlet?FC=/ua-ua/html/iwgen/shell_for_motorists/oils_lubricants/app_lubematch.html

napalm
Главврач
Главврач

Зареєстрований: 11.04.2003
Повідомлення: 9917
Моє авто: ЗАЗ-965А

ПовідомленняДодано: 19 Березень 2009 14:11    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Что-то меня берут сомнения, что в Shell серьезно изучали вопрос какое масло подходит для Запорожца.

Повторю, личное дело каждого.
Просто говорю из личного опыта и опыта знакомых - при использовании масла меньшей вязкости чем 50 по SAE - двигатель не набирает давление и в следствие этого греется.

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення ICQ Number
Andriy_if

Зареєстрований: 13.11.2007
Повідомлення: 449
Моє авто: ЗАЗ - 965

ПовідомленняДодано: 19 Березень 2009 21:14    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Ну чого ви спорете яке масло лити. М8, Олейна, яка хрен різниця. Хай хто і що хоче, то і заливає. Кому мало 10, 20 і хзW40, заливайте собі на літо нігрол або солідол пакуйте. Все залежить від стану мотору.
NAPALM
Якщо тебе цікавить чи занімався Шелл дослідженням мотору Запорожця, то скажу що не знаю точно, но деякими точно. А ще дослідження впливу, характеристик і т.п. проводяться в автопарках, автопідприємсв Але так як займався торгівлею масла можу сказати, якщо виробник рекомендує лити туда таке масло, значить він за це відповідає (звичайних роздрібник продавців це не стосується).

Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення ICQ Number
Borislav
Кю в эцихе
Кю в эцихе

Зареєстрований: 11.05.2004
Повідомлення: 1491

ПовідомленняДодано: 19 Березень 2009 21:28    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

napalm писав(ла):
Никаких 15W40 в Запорожец! Будет недостаточное давление и перегрев!

Смотря в каком состоянии двиг. Мне достался с пробегом около 6 тык, уже не один десяток тыков проехал на Castrol Magnatec 15W40 (каждый день езжу). Никаких намёков на недостаток давления (лампочка гаснет сразу при включении стартера, на прогретом). А перегреть даже летом не получается, даже в пробках. Стоковая 40-ка...

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail ICQ Number
sanitar
лентяй

Зареєстрований: 29.11.2005
Повідомлення: 11632
Моє авто: 968м

ПовідомленняДодано: 19 Березень 2009 21:41    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

15W40 Delphi
тоже не знаю.спорный вопрос.я получал моргание только когда летом пролетал на 130 бориспольскую или броварскую трассу(первая 16 км,вторая где-то 7-10 км).но тогда я не знал о том что датчик температуры врет градусов на 15-20,и по датчику нагревался до примерно 105-110.да,потеря тяги была,да лампочка горела.но это только при таких экстремальных ситуациях.при обычной эксплуатации никогда не испытывал проблем.

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення
el_fuego
Маньяк-одиночка
Маньяк-одиночка

Зареєстрований: 03.12.2007
Повідомлення: 4855
Моє авто: ЗАЗ-966 яскраво-синій 1970 р.

ПовідомленняДодано: 19 Березень 2009 22:44    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

napalm писав(ла):

Просто говорю из личного опыта и опыта знакомых - при использовании масла меньшей вязкости чем 50 по SAE - двигатель не набирает давление и в следствие этого греется.

А гревшийся двигатель - из "бывалых" Smile или после нормальной капиталки?

Повернутися до початку
sasha_fv

Зареєстрований: 24.03.2008
Повідомлення: 353
Моє авто: ЗАЗ 968М

ПовідомленняДодано: 20 Березень 2009 10:19    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

napalm писав(ла):
Что-то меня берут сомнения, что в Shell серьезно изучали вопрос какое масло подходит для Запорожца.

Повторю, личное дело каждого.

+1
15W40 зима, осень - хорошо, на лето буду заливать 20W50

SIMON

Зареєстрований: 22.02.2004
Повідомлення: 4955

ПовідомленняДодано: 20 Березень 2009 11:02    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

15W для зимы не очень хорошо - густовато, лучше 10, а то при морозах могут быть проблемы с холодным стартом.
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення
Fedot

Зареєстрований: 15.02.2008
Повідомлення: 45

ПовідомленняДодано: 22 Березень 2009 21:01    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

20W50 Valvoline або 20W50 XADO.
З Хадо маю вищеозначені проблеми /після навіть нетривалої їзди (20-30км) зі швидкістю 80-100км/год починає горіти лампочка тиску/
Велволайнівське вигорає, хоча в цілому досить непогане.
Спробую для наступної заміни рекомендоване мені ENEOS 10W60, після експлуатації відпишуся.

Lagiga

Зареєстрований: 10.04.2007
Повідомлення: 1141

ПовідомленняДодано: 23 Березень 2009 09:15    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Fedot писав(ла):
З Хадо маю вищеозначені проблеми /після навіть нетривалої їзди (20-30км) зі швидкістю 80-100км/год починає горіти лампочка тиску/
Спробую для наступної заміни рекомендоване мені ENEOS 10W60, після експлуатації відпишуся.
а может не в масле проблема? Просто двиг на ремонт проситсо.
У меня и 15w40 не мигало, пока с двигом всё норм было.

Fedot

ПовідомленняДодано: 23 Березень 2009 09:48    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Lagiga писав(ла):
Fedot писав(ла):
а может не в масле проблема? Просто двиг на ремонт проситсо.
У меня и 15w40 не мигало, пока с двигом всё норм было.

Та я б не сказав...Компресія 9,5-9,2 в усіх циліндрах, жвавенький. Коли просився на ремонт - більш як 70 км/год витиснути не міг з нього...

Lagiga

Зареєстрований: 10.04.2007
Повідомлення: 1141

ПовідомленняДодано: 23 Березень 2009 10:33    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Ну компрессия это хорошо, а вкладыши? Ведь за давление они отвечают. А угар масла может быть из-за раздолбанных втулок клапанов.

SIMON

Зареєстрований: 22.02.2004
Повідомлення: 4955

ПовідомленняДодано: 23 Березень 2009 13:10    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Самое интересное, что в мануале к экспортным 968М завод рекомендует 10W40 и даже 10W30... интересно, что они имели ввиду, может тогда еще ...W50 просто не было.
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення
el_fuego
Маньяк-одиночка
Маньяк-одиночка

ПовідомленняДодано: 23 Березень 2009 13:19    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Fedot писав(ла):

А ти спробуй безпосередньо манометром заміряти.. був випадок, що вже за тиску в 3 од. горіла лампочка

Повернутися до початку
Fedot

ПовідомленняДодано: 23 Березень 2009 19:48    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

el_fuego писав(ла):
Fedot писав(ла):

А ти спробуй безпосередньо манометром заміряти.. був випадок, що вже за тиску в 3 од. горіла лампочка

Та треба)) Бо думаю, що воно так і є))

sanitar
лентяй

Зареєстрований: 29.11.2005
Повідомлення: 11632
Моє авто: 968м

ПовідомленняДодано: 23 Березень 2009 20:58    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

el_fuego писав(ла):
Fedot писав(ла):

откуда знаешь,если манометр вкручивается вместо датчика для лампочки?

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення
el_fuego
Маньяк-одиночка
Маньяк-одиночка

ПовідомленняДодано: 23 Березень 2009 21:07    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

sanitar писав(ла):
откуда знаешь,если манометр вкручивается вместо датчика для лампочки?

манометр включен последовательно в масляную магистраль дополнительного фильтра

Повернутися до початку
Показати повідомлення:   

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Двигун Часовий пояс: GMT + 3
На сторінку Попер.  1, 2
Сторінка 2 з 2

Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете знищити свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях

Знайти повідомлення з часу Вашого останнього відвідування
ЗАЗ Форум