Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
Сотник Дванадцять стульчаків

Статус: Offline Зареєстрований: 12.06.2009 Повідомлення: 2202 Звідки: Київ Моє авто: 968м
|
Додано: 22 Березень 2014 02:22 Заголовок повідомлення: |
|
|
Не ображаюся)) Я десь середнє між першим і другим, але хотілося б більше до другого. Батько хотів машиністом бути, але лікарі сказали, що зір може погіршитися з часом, тому краще не починати кар'єру. Але досі як орел все бачить. Отак халатність чи необізнаність інших людей впливає на нас, але добре що в моєму випадку все не трагічно, а навіть комічно.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

Статус: Offline Зареєстрований: 13.07.2006 Повідомлення: 4794 Звідки: Донецьк->Піддубне->Запоріжжя->Дніпро Моє авто: ЗАЗ-968А / ГАЗ-3110і
|
Додано: 22 Березень 2014 02:29 Заголовок повідомлення: |
поддержали 1 человек |
|
Nokaut писав(ла): |
...в нас взагалі хз хто там в паспортних столах сидить.... |
Здається вони не тільки в паспортних столах сидять.
У нас кажуть "набралі по об’явлєнію", тобто, з вулиці аби кого, з палким поглядом, відсутністю розуму і скіпідаром в одному місці, через пів року скіпідар вивітрюється(чи всотується), погляд мутніє, а розуму як не було так і нема.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Сотник Дванадцять стульчаків

Статус: Offline Зареєстрований: 12.06.2009 Повідомлення: 2202 Звідки: Київ Моє авто: 968м
|
Додано: 22 Березень 2014 02:32 Заголовок повідомлення: |
|
|
Королевська тому яскравий приклад))) був...
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

Статус: Offline Зареєстрований: 13.07.2006 Повідомлення: 4794 Звідки: Донецьк->Піддубне->Запоріжжя->Дніпро Моє авто: ЗАЗ-968А / ГАЗ-3110і
|
Додано: 22 Березень 2014 02:50 Заголовок повідомлення: |
|
|
Її пАкращення мене, здається, не зачепили, доречі морозиво в неї теж ніяке.
Та зараз майже вся рада така, тільки на другій стадії, коли вже ні скіпідару, ні вогню в очах, ні розуму 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Nikolya_22

Статус: Offline Зареєстрований: 10.10.2011 Повідомлення: 616 Звідки: Київ Моє авто: ЗАЗ 968
|
Додано: 22 Березень 2014 03:07 Заголовок повідомлення: |
|
|
так хлопці, давайте про імена!!!
наводка - звідки походить ім"я Євген (Женя), чи є різниця.
в гугол навмисно не полізу.
_________________ No job, no money, no car, but i'm in a band! |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

|
Додано: 22 Березень 2014 03:39 Заголовок повідомлення: |
|
|
Євген/Євгенія/(від грецького Євгеніос - породистий, родовитий, те що називають "голуба кров")/наука є така євгеніка(заборонена не білими) - селекція людей/.
В латиниці в різних країнах літера EuGen вимовляється по різному, як Г і як Ж, звідси і Женя.
Тобто одне і те саме ім’я.
В гугол зазирати треба, там є транскрипція різних слів на різних мовах, бо якби не той гугол, я б завалений був словниками та підручниками як міль светрами у скрині .
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Компромисс
Статус: Offline Зареєстрований: 21.04.2009 Повідомлення: 1684 Звідки: Днепропетровская обл. Моє авто: ЗАЗ 968М, Sens 1.3
|
Додано: 22 Березень 2014 22:59 Заголовок повідомлення: |
|
|
Цивільний Кодекс України.
Стаття 28. Ім’я фізичної особи.
1. Фізична особа набуває прав та обов’язків і здійснює їх під своїм ім’ям.
Ім’я фізичної особи, яка є громадянином України, складається із прізвища, власного імені та по батькові…
Глава 22.
Стаття 294. Право на ім’я.
1. Фізична особа має право на ім’я.
2. Фізична особа має право на транскрибований запис її прізвища та імені відповідно до своєї національної традиції.
3. У разі перекручення імені фізичної особи воно має бути виправлене.
Якщо перекручення імені було здійснене у документі, такий документ підлягає заміні.
_________________ Если дела идут хорошо, значит вы чего-то не заметили... |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

|
Додано: 22 Березень 2014 23:43 Заголовок повідомлення: |
|
|
Компромисс, вопрос не в том что "Фізична особа має право на транскрибований запис її прізвища та імені відповідно до своєї національної традиції."
А в том, что одно и то же имя в разных народностях, в силу лингвистических особенностей, может звучать(и звучит) несколько иначе.
Чтобы выяснить, одно это имя Анна(рус) и Ганна(укр), нужно обратиться к имени первоисточнику, т.е. Иудейскому Hanna, от которого произошли оба варианта этого имени.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Компромисс
Статус: Offline Зареєстрований: 21.04.2009 Повідомлення: 1684 Звідки: Днепропетровская обл. Моє авто: ЗАЗ 968М, Sens 1.3
|
Додано: 23 Березень 2014 00:00 Заголовок повідомлення: |
|
|
Имена не переводятся. Ганна и Анна - разные имена, пусть даже имеющие какой-то общий древний аналог. Только в Украине и только русские имена "переводятся".
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

|
Додано: 23 Березень 2014 00:19 Заголовок повідомлення: |
|
|
Не только в Украине, ещё в странах христианского вероисоведания, необходимо это или нет, другой вопрос, но Иван запросто становится Айвеном, Ионой или Янеком, а Анна, Ганной или Ханной(Hanna).
И это всё "благодаря" религии, имена новорождённым давали библейские, т.е. канонизированные греческие и иудейские имена, "адаптированные под местные наречия"
P.S. Славянские и Скандинавские(языческие) имена, за редким исключением по понятным причинам в святцы не попали 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Олег Бриллиантовая рука

Статус: Offline Зареєстрований: 23.05.2003 Повідомлення: 4001 Звідки: Вышгород
|
Додано: 25 Березень 2014 18:21 Заголовок повідомлення: |
|
|
Встряну и я Для примера, мож кому пригодится. Когда родилась дочь, назвали Даша. При оформлении свдетельства настоял, чтобы записали "Дар"я", хотя в паспортном очень хотели записать "Дарина". Я хоть и патриот своей страны, но на слух мне не нравится это звучание имени. Теперь ребенок меня благодарит, что во всех документах пишут, как в свидетельстве.
Вывод: когда будете записывать имя ребенка в свидетельство, настаивайте на том звучании, которое вам нравится, если оно, конечно, не противоречит здравому смыслу (при необходимости вплоть до письменного заявления)
ПЫСЫ Ведь были же имена типа:
Дазвсемир — от сокращения лозунга «Да здравствует всемирная революция!»
Даздранагон — от сокращения лозунга «Да здравствует народ Гондураса!»
Даздраперма — от сокращения лозунга «Да здравствует Первое мая!»
Даздрасмыгда — от сокращения лозунга «Да здравствует смычка города и деревни!»
Даздрасен — от сокращения лозунга «Да здравствует Седьмое ноября!»
и т.д.
_________________ Я люблю Україну! Будь ласка, поважайте нас! |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

|
Додано: 25 Березень 2014 21:27 Заголовок повідомлення: |
|
|
На это могу ответить только то, что по африке бегает много Калашей, как и в большевистской россии Даздраперм и Виленов(бегало).
Кстати, Олег - скандинавское имя, парное ему женское имя - Ольга (Helga)
P.S. Даша, привильно Дария 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Компромисс
|
Додано: 25 Березень 2014 23:19 Заголовок повідомлення: |
|
|
Правильно так, как родители назвали.
Кому нравится Наталья, кому Наталия. И т.п.
|
Повернутися до початку |
|
 |
Wladimir_Donetsk

|
Додано: 25 Березень 2014 23:28 Заголовок повідомлення: |
|
|
Та хто спорит, хоть Тузиком.
Анек в тему:
Цитата: |
- Ну что, твоя родила?
- Да-а (уныло).
- А назвали как!?
- Света (так же уныло).
- Ну чё, нормальное имя (удивлённо).
- Нормальное, только тяжело с ним будет пацану по жизни.  |
P.S. Раньше (может и до сих пор) были справочники имён. Думаю не просто так их выпускали.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Дядька Камазовод

Статус: Offline Зареєстрований: 07.06.2007 Повідомлення: 2422 Звідки: г. Горловка. ТД4 Никитовка(Микитiвка) Фосфорное гетто. Моє авто: ВАЗ 2107
|
Додано: 26 Березень 2014 16:57 Заголовок повідомлення: |
|
|
ВОТ ЕЩЕ ПРИМЕР. БЫЛ КОГДА ТО НА РУСИ ВЕЛИКИЙ КНЯЗЬ ГАЛИЦКИЙ ДАНИИЛ. А КАКОГО БУЯ В УКРИИНСЬКИЙ МОВИ ОН СТАЛ ДАНЫЛО КНЯЗЬ?
_________________ Поезд Японский занесенный порошею. Красив. Обтекаем. Доставляет по адресу. Но мы выбираем сто раз разъебошенный . Старый . Советский ВЛ8М. |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Lanc Дохтор Снежок

Статус: Offline Зареєстрований: 24.07.2006 Повідомлення: 10321 Звідки: Київ Моє авто: ЗАЗ968М был -005, г/в 1985; ЗАЗ968 г/в 1975; ЗАЗ965 г/в 1965
|
Додано: 26 Березень 2014 17:00 Заголовок повідомлення: |
|
|
ДАНИИЛ, да не орите Вы так))))
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Дядька Камазовод

Статус: Offline Зареєстрований: 07.06.2007 Повідомлення: 2422 Звідки: г. Горловка. ТД4 Никитовка(Микитiвка) Фосфорное гетто. Моє авто: ВАЗ 2107
|
Додано: 26 Березень 2014 17:11 Заголовок повідомлення: |
|
|
просто сегодня по ящегу смотрел про киевскую русь итд. так как там только не звучало имя Даниил.
_________________ Поезд Японский занесенный порошею. Красив. Обтекаем. Доставляет по адресу. Но мы выбираем сто раз разъебошенный . Старый . Советский ВЛ8М. |
|
Повернутися до початку |
|
 |
napalm Главврач

Статус: Offline Зареєстрований: 11.04.2003 Повідомлення: 9916 Звідки: Киев Моє авто: ЗАЗ-965А
|
Додано: 26 Березень 2014 17:38 Заголовок повідомлення: |
|
|
А я уже привык, что я - "мистер Мыкола" (корейцы так обращаются) 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Компромисс
|
Додано: 26 Березень 2014 20:58 Заголовок повідомлення: |
|
|
)))... а вот интересно - почему сын (далее укр. мовою) Миколи - МиколАЙович, а не Миколович? 
|
Повернутися до початку |
|
 |
Саняба Быстрый Гонсалес

Статус: Offline Зареєстрований: 19.08.2006 Повідомлення: 4605 Звідки: Киев Моє авто: ЗАЗ 968М Бешенный и громкий саракет
|
Додано: 27 Березень 2014 11:50 Заголовок повідомлення: |
|
|
Nikolya_22 писав(ла): |
у мене в паспорті написано Євген і ніяк не Женя, та.. |
А называют "Микола". И где справедливость? 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
|