|
ЗАЗ Форум Присвячений автомобілям Запорожець
|
|
|
|
Попередня тема :: Наступна тема |
Временный техталон ? |
Уже взял! |
|
6% |
[ 2 ] |
Буду брать (потому что боюсь) |
|
24% |
[ 7 ] |
Нафига оно надо (я знаю закон и не ведусь на развод ГАИ) |
|
41% |
[ 12 ] |
Мне он не нужен (машина зарегистрирована на меня) |
|
27% |
[ 8 ] |
|
Всього проголосувало : 29 |
|
Автор |
Повідомлення |
TANK Алик Железная Задница

Статус: Offline Зареєстрований: 23.12.2008 Повідомлення: 1339 Звідки: Киев
|
Додано: 25 Січень 2009 12:17 Заголовок повідомлення: Временный талон-не ведитесь.. |
|
|
Статья 126. Управление транспортными средствами лицами, которые не имеют соответствующих документов или не предъъявили их для проверки
(1) Управление транспортными средствами водителями, которые не имеют при себе или не предъявили или не передали для проверки водительское удостоверение соответствующей категории, талона к нему, регистрационных и других документов, которые подтверждают право пользования или распоряжения транспортным средством, а в случаях, предусмотренных законодательством, должным образом оформленного дорожного (маршрутного) листа или документов на груз, который перевозится, лицензионной карточки на транспортное средство, а так же полиса (договора) обязательного страхования гражданско-правовой ответственности владельцев наземных транспортных средств (страхового сертификата "Зеленая карта"), -
влечет за собой наложение штрафа от двадцати пяти до пятидесяти необлагаемых минимумов доходов граждан.
425-850 грн
Задержание ТС
Так вот, юридически, штраф взимается за отсутствие документа, удостоверяющего право пользования и распоряжения ТС. Доверенность является таким документом, при её наличии штраф наложить не имеют право. Отсутствует состав.
А в правилах написано
Цитата2. ОБЯЗАННОСТИ И ПРАВА ВОДИТЕЛЕЙ МЕХАНИЧЕСКИХ ТРАНСПОРТНЫХ СРЕДСТВ
2.1. Водитель механического транспортного средства должен иметь при себе:
а) удостоверение на право управления транспортным средством соответствующей категории и талон, который прилагается к удостоверению;
б) регистрационный документ на транспортное средство (для транспортных средств Вооруженных Сил - технический талон), а в случае отсутствия в транспортном средстве его собственника (владельца), кроме того, - свидетельство о праве общей собственности на это транспортное средство или временный регистрационный талон...
Это пояснения, которые надо писать, если на Вас написали протокол за отсутствие талона временной регистрации!!!!
ПОЯСНЕННЯ
до протоколу складеному «____» ________________________року
Я, ______________________________________________________________________ ____
__________________________ року керував автомобілем марки ______________________ реєстраційний № ___________ та був зупинений співробітником ДАІ ________________________ який склав протокол та виніс постанову про адміністративне правопорушення на підставі відсутності у мене тимчасового регистраційного талона.
Винним себе не визнаю за таких підстав: ПРОСТО ВПИСАТЬ НОМЕРА СТАТТЕЙ(ВСЕ КОПИРОВАТЬ НЕ НАДО)
1. У відповідності до Цивільного Кодексу України
Стаття 190. Майно: «Майнові права є неспоживною річчю. Майнові права визнаються речовими правами.»
Стаття 395. Види речових прав на чуже майно
1. Речовими правами на чуже майно є:
1) право володіння;
Стаття 397. Суб'єкти права володіння чужим майном
1. Володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе.
Стаття 398. Виникнення права володіння
1. Право володіння виникає на підставі договору з власником або особою, якій майно було передане власником, а також на інших підставах, встановлених законом.
2. У відповідності до ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про дорожній рух»
Стаття 16. Основні права та обов'язки водія транспортного засобу
Водій має право: керувати транспортним засобом і перевозити пасажирів або вантажі на дорогах, вулицях та в інших місцях, де рух транспорту не заборонено у встановленому порядку;
довіряти у встановленому порядку право користування і розпорядження приватним транспортним засобом іншій особі, яка має відповідне право на керування;
Водій зобов'язаний:
мати при собі та на вимогу працівників міліції, а водії військових транспортних засобів на вимогу посадових осіб військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України передавати для перевірки посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях), а у випадках, передбачених законодавством, страховий поліс (сертифікат) про укладання договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та ліцензійну картку на автомобільний транспортний засіб у разі надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів;
(абзац другий частини другої статті 16 із змінами, внесеними згідно із Законами України від 15.05.2003 р. N 743-IV, від 01.07.2004 р. N 1961-IV, від 19.01.2006 р. N 3370-IV)
У ВІДПОВІДНОСТІ ДО КОДЕКСУ про Аміністративні Порушення
"Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не мають відповідних документів або не пред'явили їх для перевірки
Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом(заметьте - не слова о ВРТ),
а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"),
У відповідності до З А К О Н У У К Р А Ї Н И «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів»
1.6. власники транспортних засобів - юридичні та фізичні особи, які відповідно до законів України є власниками або законними володільцями (користувачами) наземних транспортних засобів на підставі права власності, права господарського відання, оперативного управління, на основі договору оренди, довіреності або правомірно експлуатують транспортний засіб на інших законних підставах;
У відповідності до Конституції України: Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
У відповідності до П О С Т А Н О В И КАБМІНУ від 10 жовтня 2001 р. N 1306 «Про Правила дорожнього руху»
1.10. Терміни, що наведені у цих Правилах, мають таке значення:
власник транспортного засобу - фізична або юридична особа, яка володіє майновими правами на транспортний засіб та має на це відповідні документи;
2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника ( хто такий власник див. вище), крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон;
«свідоцтво про право спільної власності», «тимчасовий реєстраційний талон» - ці документи не передбачені жодним Законом України. Як правовій документ вони не існують!!!Таким чином я вважаю, що:
1. В АВТОМОБІЛІ за КЕРМОМ ПЕРЕБУВАЮ Я, ОСОБА ЯКА МАЄ МАЙНОВЕ ПРАВО ВОЛОДІННЯ із відповідним документом - ДОВІРЕНІСТЮ.
2. Я, відповідно до п. 1.10 Правил Дорожнього Руху є ВЛАСНИКОМ АВТОМОБІЛЯ, оскільки маю МАЙНОВЕ ПРАВО ВОЛОДІННЯ .
(Стаття 397. Суб'єкти права володіння чужим майном
1. Володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе.
Стаття 398. Виникнення права володіння
1. Право володіння виникає на підставі договору з власником або особою, якій майно було передане власником, а також на інших підставах, встановлених законом.)
майнове право власника на авто зарестровано відповідно до законодавства і задокументоване у ТП, а згідно з довіріннестю, що була дана мені власником, я представляю власника, а також користуюсь правом наданим мени власником користуватися його майном. моє спеціальне право керувати транспортним засобом засвідчене правами відповідної категорії, що видані підрозділом ДАЙ
СПІВРОБІТНИКУ ДАІ мною були пред’явлені наступні документи:
- посвідчення водія _____________________________________________________________________
-талон до поствідчення водія _____________________________________________________________
- свідоцтво про реєстрацію ТЗ _____№_____________ видане _________________________________
______________________________________________________________________ ________________
-довіреність від імені ________________________ посвідчена ________________________________
______________________________________________________________________ ________________
яка дає мені право на керування та розпорядження цим транспортним засобом.
Таким чинном вважаю, що складу правопорушення в моїх діях немає.
____________________200__ року Підпис ______________________________
И нехрен платит за все что попало , пусть сами разбираются а то чушь выдумали для народа, и думают все схавают это..
Многим блин нассали в глаза а они вытирают говорят "Божья роса" и идут дальше.Это проверенно как на жуже так и на Крузере...
http://vvlaw.com.ua/index.php?id=19
ТЕ КТО ЕЗДИТ ПО ДОВЕРРЕНОСТИ РОСПЕЧАТАЙТЕ И ХРАНИТЕ ПРИ СЕБЕ.
ПРИ ВЫПИСЫВАНИИ ПРОТОКОЛА ДОСТАЕТЕ, И ПОШЛА ЖАРА..
Останній раз редагувалося: TANK (25 Січень 2009 19:43), всього редагувалося 1 раз |
|
Повернутися до початку |
|
 |
PmS NeoN МОDDER

Статус: Offline Зареєстрований: 03.10.2008 Повідомлення: 870 Звідки: Донецк-Ясиноватая Моє авто: был ЗАЗ 968А 77 г.в., Джили СК 08 г.в.,
|
Додано: 25 Січень 2009 13:10 Заголовок повідомлення: |
|
|
Спасибо, полезная инфа!!!! Голосовал за временный талон, т.к. был напуган друзьми!
_________________ Человек умный - объяснит
Глупый - будет разбрасываться умными словами. |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Hell-Racer †

Статус: Offline Зареєстрований: 18.07.2007 Повідомлення: 6929 Звідки: Івано-Франківськ - Київ - Буча Моє авто: ЗАЗ-968М, АЕ968М, ГАЗ-21C Volg O ) ) ) VW Transporter T4, Audi A4 Allroad ABT
|
Додано: 26 Січень 2009 12:40 Заголовок повідомлення: |
|
|
Спасибо за инфу.
Голосовал за последний пунк потому, что надаюсь, что к тому времени, как Жуж станет выездным он будет переоформлен на меня 
_________________ Grants me a world of cold nihility
An endless winter night
A bitter, black frozen hell
For me
Forever... |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Юджин

Статус: Offline Зареєстрований: 02.12.2007 Повідомлення: 213 Звідки: Кривой Рог Моє авто: про...бал свою эМку((((
|
Додано: 27 Січень 2009 11:04 Заголовок повідомлення: |
|
|
спасибо! голосовал за второй! машина с переделками, страшновато!
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
bodia еретик-отступник

Статус: Offline Зареєстрований: 11.02.2006 Повідомлення: 1303 Звідки: капает масло..? Моє авто: визжала шина,шатал труба,гарела бампер))
|
Додано: 28 Січень 2009 12:56 Заголовок повідомлення: |
|
|
TANK,спасибо тер буду спокойно ездить)))ну..или почти спокойно 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Lanc Дохтор Снежок

Статус: Offline Зареєстрований: 24.07.2006 Повідомлення: 10321 Звідки: Київ Моє авто: ЗАЗ968М был -005, г/в 1985; ЗАЗ968 г/в 1975; ЗАЗ965 г/в 1965
|
Додано: 29 Січень 2009 01:34 Заголовок повідомлення: |
|
|
Голосовал за пункт №3 
_________________ Пъянство - причина многих интересных и увлекательных приключений!!! |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Lagiga

Статус: Offline Зареєстрований: 10.04.2007 Повідомлення: 1141 Звідки: Горловка
|
Додано: 30 Січень 2009 11:40 Заголовок повідомлення: |
|
|
Сейчас сижу в МРЕО (меняю временные права на нормальные) тут народу за временными рег. талонами, как в мавзалей!!! Ужоснах, как людей нае...ют!
_________________ По Запорожцу в каждую семью, товарищи! |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Тёма Инженер-рационализатор

Статус: Offline Зареєстрований: 22.09.2007 Повідомлення: 1447 Звідки: Светловодск Моє авто: Жужелёт
|
Додано: 06 Лютий 2009 22:29 Заголовок повідомлення: |
|
|
Вот такая заметка попалась сегодня в газете:

|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Teddy Bear

Статус: Offline Зареєстрований: 20.03.2008 Повідомлення: 1789 Звідки: Хутор Киев Моє авто: ЗАЗ 965А
|
Додано: 07 Лютий 2009 11:41 Заголовок повідомлення: |
|
|
Цитата: |
Ю.ТИМОШЕНКО поручила подготовить на следующее заседание правительства документы об упрощении системы передачи права управления автомобилем и целесообразности временного регистрационного талона, а также проект распоряжения о запрещении ГАИ принимать участие в незаконной эвакуации автомобилей. |
опять сладенько поют

|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Andriy_if

Статус: Offline Зареєстрований: 13.11.2007 Повідомлення: 449 Звідки: з Франіка Моє авто: ЗАЗ - 965
|
Додано: 11 Лютий 2009 23:52 Заголовок повідомлення: |
|
|
Я сегодня по телику услышал что Юлька отменяет ВРТ. Може кто-то знает более точную информацию.
_________________ ЗАЗ - 968М -труп
Грашка 2.2 |
|
Повернутися до початку |
|
 |
Vadim_K

Статус: Offline Зареєстрований: 16.02.2008 Повідомлення: 1863 Звідки: Львів
|
Додано: 12 Лютий 2009 00:20 Заголовок повідомлення: |
|
|
Инфа дествитель правдивая, Верховна Рада отменила и так незаконный реестрацыонний талон...лично мне смешно ы жаль тех хто на ето все повьолся 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
madmobile

Статус: Offline Зареєстрований: 08.09.2007 Повідомлення: 4179 Звідки: UA.Kiev,Vishorod Моє авто: 968М red; 965A 1966
|
Додано: 12 Лютий 2009 00:24 Заголовок повідомлення: |
|
|
да, но только неизвестно когда оно вступит в силу 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Vadim_K

Статус: Offline Зареєстрований: 16.02.2008 Повідомлення: 1863 Звідки: Львів
|
Додано: 12 Лютий 2009 11:54 Заголовок повідомлення: |
|
|
Так оно может и не вступать, полюбому за талон штраф стянуть не могут 
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
Тёма Инженер-рационализатор

Статус: Offline Зареєстрований: 22.09.2007 Повідомлення: 1447 Звідки: Светловодск Моє авто: Жужелёт
|
Додано: 12 Лютий 2009 16:56 Заголовок повідомлення: |
|
|
наконец-то!
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
тазоВовка Иврей

Статус: Offline Зареєстрований: 10.08.2008 Повідомлення: 1178 Звідки: Киев, Соломенка Моє авто: ЗАЗ-968, 1976 г.в.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
napalm Главврач

Статус: Offline Зареєстрований: 11.04.2003 Повідомлення: 9916 Звідки: Киев Моє авто: ЗАЗ-965А
|
Додано: 12 Лютий 2009 19:19 Заголовок повідомлення: |
|
|
А ничего не делать. Пусть штрафы накапливаются, и чихать на них.
Все-равно они нужны тому, кто реально ездит.
Ведь без их оплаты он не сможет ТО пройти.
|
|
Повернутися до початку |
|
 |
тазоВовка Иврей

Статус: Offline Зареєстрований: 10.08.2008 Повідомлення: 1178 Звідки: Киев, Соломенка Моє авто: ЗАЗ-968, 1976 г.в.
|
Додано: 12 Лютий 2009 19:23 Заголовок повідомлення: |
|
|
То есть купить ТО всё равно можно?
Ведь если на авто висит штраф, то, по идее, ТО пройти не получится до уплаты...
_________________ С уважением,
тазоВовка |
|
Повернутися до початку |
|
 |
|
|
Ви не можете починати теми Ви не можете відповідати на повідомлення Ви не можете редагувати свої повідомлення Ви не можете знищити свої повідомлення Ви не можете голосувати в опитуваннях
 |
|