Русский, помни, что настанет тот час, когда и тебя спросят - а что ты сделал, чтобы остановить военные преступления своей страны в Украине?
Возможно даже, что этот вопрос зададут твои дети или внуки, которых будет посылать на три буквы весь мир.
Вам будет невыносимо стыдно за то, что взрастили у себя путинизм. Но тогда будет уже поздно что-то сделать. А сейчас - ещё не поздно.
Хотя, уже гештальт закрыт

Список форумів ЗАЗ Форум ЗАЗ Форум
Присвячений автомобілям Запорожець

ПошукПошук   Увійти та перевірити приватні повідомленняУвійти та перевірити приватні повідомлення РеєстраціяРеєстрація
    ПрофільПрофіль   ВхідВхід 

Фотогалерея - Файлохранилище - Чат - Укр->Рус переклад
Книжкова полиця

Фары!!!
На сторінку Попер.  1, 2, 3, 4, 5, 6  Наст.

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Електрика
Попередня тема :: Наступна тема  

У кого какие фары(свет)???
Родные фары, но буду ставить галоген
25%
 25%  [ 29 ]
Родные фары, но буду ставить ксенон
7%
 7%  [ 8 ]
Родные фары и их оставлю
21%
 21%  [ 24 ]
Галогеновые фары, но буду ставить ксенон
8%
 8%  [ 9 ]
Галогеновые фары, но буду ставить родные
0%
 0%  [ 0 ]
Галогеновые фары и их оставлю
33%
 33%  [ 37 ]
Ксеноновые фары, но буду ставить галоген
0%
 0%  [ 1 ]
Ксеноновые фары, но буду ставить родные :)
0%
 0%  [ 0 ]
Ксеноновые фары, и их оставлю
3%
 3%  [ 4 ]
Всього проголосувало : 112

Автор Повідомлення
Alex-968m

Статус: Offline
Зареєстрований: 21.05.2007
Повідомлення: 777
Моє авто: Зеленый ЗАЗ-968МД 1985 г. "Черноморский экспресс"

ПовідомленняДодано: 28 Вересень 2008 16:14    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

X2-bec писав(ла):
В Европе такой закон знаю, там еще требуют омыватель фар. У нас только слухи ходят, документа не видел.

Есть технический регламент, где все это отражено (нужен автоматический корректор и омыватель). Но насчет Украины не в курсе.

Nazgul

Зареєстрований: 14.05.2004
Повідомлення: 2090

ПовідомленняДодано: 29 Вересень 2008 08:27    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Любая оптика с отражателем будет слепить встречных. Где-то больше где-то меньше. Если не моргают значь не сильно слепит, но все равно мешает. Что б не слепила, нужна фара с линзой. Тогда пучек идет именно туда куда нужно без зайчиков.
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення ICQ Number
X2-bec

Зареєстрований: 09.12.2005
Повідомлення: 3206

ПовідомленняДодано: 29 Вересень 2008 11:43    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Nazgul писав(ла):
Любая оптика с отражателем будет слепить встречных. Где-то больше где-то меньше. Если не моргают значь не сильно слепит, но все равно мешает. Что б не слепила, нужна фара с линзой. Тогда пучек идет именно туда куда нужно без зайчиков.

Нет, даже первые ксеноны были и под рефлектор и под линзу.
Цитата:
Что такое D2R и D2S?

У газоразрядных ксеноновых ламп свои обозначения. Первыми ксеноновыми лампами были приборы с индексами D1R и D1S. Индексы D2R и D2S означают лампы второго поколения. D2S, D2R – это родные цоколи ксенона. Ставятся в заводской штатной оптике. Литера R предназначена для рефлекторной (обычной) оптики, S – для прожекторных систем. Помимо отличий в цоколе у ламп R есть светопоглощающая маска (напыление на колбе в виде двух продольных полосок и кольца), у S колба чистая. Маска нужна для формирования нормативной асимметрии светового пучка: она подрезает луч так, чтобы соблюдать европейские требования к светотеневой границе.http://kolesa.kz/content/article/3452.html

Дело в другом. Оптика, которая не разрабатывалась чисто под ксенон, будет пускать зайчики(паразитные засветки). О своих я уже писал исчитаю, что они не критичны.

p.s Мужики, вы сами себя успокаиваете, что это не нужная вещь ?? Laughing

Повернутися до початку
Переглянути профіль Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail ICQ Number
Irbis

Зареєстрований: 04.04.2007
Повідомлення: 809

ПовідомленняДодано: 06 Жовтень 2008 15:06    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

X2-bec писав(ла):

Кто-кого успокаивает ))) Не такая уж дорогая это вещь, чтобы переживать из-за неё. Кто хочет чтоб было типа круто - поставит, взрослым дядям на хрен не упало )

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення ICQ Number
el_fuego
Маньяк-одиночка
Маньяк-одиночка

Зареєстрований: 03.12.2007
Повідомлення: 4855
Моє авто: ЗАЗ-966 яскраво-синій 1970 р.

ПовідомленняДодано: 06 Жовтень 2008 15:26    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

А что кто думает по поводу псевдоксенона?
Повернутися до початку
OgeN13
лентяй

Зареєстрований: 13.07.2008
Повідомлення: 1482

ПовідомленняДодано: 06 Жовтень 2008 17:09    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

el_fuego писав(ла):
А что кто думает по поводу псевдоксенона?

http://www.layert.ru/spravka/detail.php?ID=646950

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення
SIMON

Зареєстрований: 22.02.2004
Повідомлення: 4955

ПовідомленняДодано: 07 Жовтень 2008 19:39    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

У меня стоят Н4 55/60W Philips Crystal Vision с цветовой температурой 4300К (холодный белый свет). Разница с обычными галогенками есть, особенно заметно в плохую погоду. В нормально отрегулированной фаре они никого не слепят, потребление энергии стандартное, видно лучше, стоят 150-170 грн за комплект. По началу я к ним отнесся с сомнением, но практика убедила. Могу рекомендовать.
Подобные лампы, но на 4000К есть и у OSRAM. Лампы "левых"производителей брать нельзя - живут недолго и при своей "смерти" могут испортить оптику и электропроводку

Кстати, статья по ссылке явно рекламная, пацаны хотят впарить ксенон (наверняка китайский).

Повернутися до початку
Olexandr'95

Зареєстрований: 06.10.2008
Повідомлення: 1754
Моє авто: BMW E34

ПовідомленняДодано: 09 Жовтень 2008 15:31    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Я поставил себе галогенки Osram Silverstar H4 60/55w в родную оптику, светит просто клас!!! Видимость отличная. Из минусов, жрет побольше енергии чем родная. сначало даже слепил встречку(просевшые зад. пружины), но потом придумал самодельные накладки на фары, освещению не мешают и встречку не слепят! Фото накладок смотрите в галерее. Также поставил противотуманки 50w, но ими пользуюсь редко. На фоте в галерее туманок еще нету.
-------------------------------------------------------------------------------------
"Проголосував" за галоген и его оставлю.
-------------------------------------------------------------------------------------
Да кстати я слышал, что в некотрых странах ввели новый закон;при не стандартных для машины фарах,лампочках(более сильных), накладки ОБЯЗАТЕЛЬНО! Хотя штраф при етом 5-20$. Я думаю, правильно. Ато запарили вечером некоторые, на ближнем слепят, хоть очки одивай. Cool

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
solja

Зареєстрований: 09.10.2008
Повідомлення: 457
Моє авто: 968-м

ПовідомленняДодано: 10 Жовтень 2008 01:08    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

мені цікаво. якщо поставити галогени 100/90 вт, як тоді правильно боротися з нагріванням проводу? Question ? І я всетаки схиляюсь до думки, що повинно бути 2 релюшки на ближнє світло ( само собою окремий провід на кожне світло. тобто 4 проводи) і 2 рел. на дальнє. і подача через 4 запобіжника (1 запобіжник 1-е світло.)
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail ICQ Number
el_fuego
Маньяк-одиночка
Маньяк-одиночка

Зареєстрований: 03.12.2007
Повідомлення: 4855
Моє авто: ЗАЗ-966 яскраво-синій 1970 р.

ПовідомленняДодано: 10 Жовтень 2008 01:17    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

як на мене, то краще буде об'еднати ті дроти, що йдуть окремо на дальнє та ближнє світло в один - світити буде краще що на ближньому, що й на дальньому.

А з нагрівом боротися треба шляхом збільшення товщини дроту

Повернутися до початку
solja

ПовідомленняДодано: 10 Жовтень 2008 01:43    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Я вважаю що краще всього (блок релюшок та запобіжників) робити в багажнику. там можна дати грубший провід, і є декілька плюсів (як на мене).
1. це 2 проводи без навантаження (на управління релюшками) виходять з салону в багажний відсік, до блоку запобіжників та реле.
2. обслуговування реле та запобіжників набагато простіше і каще ( ніж карючитись під щитком приборів).
3. після реле довжина проводу ( який іде до фари ) набагато менший, а отже і опір проводу менший. хоч трішки, а всетаки +. Razz

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail ICQ Number
maxx
Запцацковед
Запцацковед

Зареєстрований: 04.12.2003
Повідомлення: 4890
Моє авто: ЗАЗ968М, ЗАЗ968

ПовідомленняДодано: 10 Жовтень 2008 11:15    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

ТЫ ГОНИШЬ
НАХ ТАМ 4 РЕЛЮШКИ НА СВЕТ?

ОДНА РЕЛЮХА НА 30 А

Nazgul

ПовідомленняДодано: 10 Жовтень 2008 14:19    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

X2-bec писав(ла):

Наоборот.

Повернутися до початку
Nazgul

ПовідомленняДодано: 10 Жовтень 2008 14:20    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Olexandr'95 писав(ла):
сначало даже слепил встречку(просевшые зад. пружины), но потом придумал самодельные накладки на фары, освещению не мешают и встречку не слепят! Фото накладок смотрите в галерее.

а что фары отрегулировать не судьба?

Повернутися до початку
SIMON

Зареєстрований: 22.02.2004
Повідомлення: 4955

ПовідомленняДодано: 10 Жовтень 2008 17:57    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

solja писав(ла):
мені цікаво. якщо поставити галогени 100/90 вт, як тоді правильно боротися з нагріванням проводу? Question ? І я всетаки схиляюсь до думки, що повинно бути 2 релюшки на ближнє світло ( само собою окремий провід на кожне світло. тобто 4 проводи) і 2 рел. на дальнє. і подача через 4 запобіжника (1 запобіжник 1-е світло.)

Шо тобi поганого iншi водii наробили, шо ти iх заслiпити хочеш? Evil or Very Mad Такi лампи тiльки для спортивного та позашляхового застосування. На дорозi з ними не можна - хоч регулюй, хоч не регулюй...

Повернутися до початку
solja

ПовідомленняДодано: 10 Жовтень 2008 20:37    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

[quote="maxx"]ТЫ ГОНИШЬ
НАХ ТАМ 4 РЕЛЮШКИ НА СВЕТ?

ОДНА РЕЛЮХА НА 30 А[/quot

Цікаво як це можна одним реле перемикати ближнє та дальнє світло Shocked Laughing Laughing

томущо при спожживанні фарами 200 вт = 15А. може це і ненапряг для реле 30А. а от 7.5А на реле, буде саме то.

2 simon
я вже з такими їздив, фари підрегулював трішки в право і все було ок.
поки неспалив ближнє світло через поганий генератор. зараз їжджу на 60вт лампах нічого невидно. тому і буду переобляти по вище написаному.

Повернутися до початку
maxx
Запцацковед
Запцацковед

ПовідомленняДодано: 11 Жовтень 2008 10:23    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

solja писав(ла):

Цікаво як це можна одним реле перемикати ближнє та дальнє світло Shocked Laughing Laughing

томущо при спожживанні фарами 200 вт = 15А. може це і ненапряг для реле 30А. а от 7.5А на реле, буде саме то.

2 simon
я вже з такими їздив, фари підрегулював трішки в право і все було ок.
поки неспалив ближнє світло через поганий генератор. зараз їжджу на 60вт лампах нічого невидно. тому і буду переобляти по вище написаному.

ГДЕ ЭТО Я ГОВОРИЛ, ЧТО ОДНО РЕЛЕ МОЖНО ПОСТАВИТЬ НА БЛИЖНИЙ И ДАЛЬНИЙ СВЕТ?
САМ ПРИДУМАЛ?
УВЕРЕН ВСЕ КРОМЕ ТЯ ПОНЯЛИ СМЫСЛ МОЕГО ПОСТА
ОБЪЯСНЮ ДЛЯ НЕПОНЯТЛИВЫХ
ОДНА РЕЛЮХА 30 А - ЭТО ЗНАЧИТ, ЧТО ЕЕ ОДНОЙ ХВАТИТ НА ОБЕ ФАРЫ (БУДЬ ТО НА БЛИЖНИЙ ИЛИ ДАЛЬНИЙ СВЕТ), И НЕ НАДО ГОРОДИТЬ НА КАЖДУЮ ФАРУ И КАЖДЫЙ РЕЖИМ ПО РЕЛЮХЕ.

solja

ПовідомленняДодано: 11 Жовтень 2008 11:37    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

ти напевно мене неправильно зрозумів. (я хотів пожартувать, але бачу в мене невийшло) Sad
Повернутися до початку
maxx
Запцацковед
Запцацковед

ПовідомленняДодано: 11 Жовтень 2008 13:21    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

НАВЕРНОЕ

ДЛЯ ШУТОК ЕСТЬ ВЕТКА "ЮМОР"

leo_donetsk_968

Зареєстрований: 08.02.2008
Повідомлення: 303

ПовідомленняДодано: 24 Жовтень 2008 00:41    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

купил осрам сильверстар С цоколем Н 4 и вот - нихрена не подходит - пришлось проволочками шаманить , стояла 12 волт 90\100 ватт лампа импортная и результат - светит одинаково, то же цоколь Н4 но подходила тютелька в тютельку. а когда ехал на шкоде - с галогеном видно было всё и очень далеко - просто красота.

Показати повідомлення:   

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Електрика Часовий пояс: GMT + 3
На сторінку Попер.  1, 2, 3, 4, 5, 6  Наст.
Сторінка 5 з 6

Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете знищити свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях

Знайти повідомлення з часу Вашого останнього відвідування
ЗАЗ Форум