Русский, помни, что настанет тот час, когда и тебя спросят - а что ты сделал, чтобы остановить военные преступления своей страны в Украине?
Возможно даже, что этот вопрос зададут твои дети или внуки, которых будет посылать на три буквы весь мир.
Вам будет невыносимо стыдно за то, что взрастили у себя путинизм. Но тогда будет уже поздно что-то сделать. А сейчас - ещё не поздно.
Хотя, уже гештальт закрыт

Список форумів ЗАЗ Форум ЗАЗ Форум
Присвячений автомобілям Запорожець

ПошукПошук   Увійти та перевірити приватні повідомленняУвійти та перевірити приватні повідомлення РеєстраціяРеєстрація
    ПрофільПрофіль   ВхідВхід 

Фотогалерея - Файлохранилище - Чат - Укр->Рус переклад
Книжкова полиця

трещина в аккумуляторе

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Електрика
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
Ro968Ma

Статус: Offline
Зареєстрований: 15.07.2009
Повідомлення: 191

ПовідомленняДодано: 19 Листопад 2010 22:27    Заголовок повідомлення: трещина в аккумуляторе Відповісти з цитатою

Достав мене акумулятор.
Купив новий Plazma 62 А\Г. Два роки одні і ті самі проблеми.
1. В ньому виникла тріщина (не був закріплений) між кришкою та корпусом. Клеїв епоксидкою звичайною, все одно через деякий час починало текти, достало, просто залив те місце товстим шаром епоксидки, для міцності добавив кусок тканини, зараз знов розїло і тече, поки що тимчасово зачистив і замастив герметиком Віктор Райнз.
2. Підозрюю що він від перезаряду кипить, під час руху пищить БК, напруга 14,7-14,9 вольт. Зараз він жорстко закріплений, під планку поставив кусок резини, сьогодні як знімав ця резина була вся мокра в кислоті. Знизу теж кусок резини весь постійно мокрий.
Машинка із останніх, акумулятор на місці запаски. Того хто це придумав мінімум потрібно обматюкати, тупо приварили дві планки, під ними виїмка під запаску, туди нічим не доберешся, через вищевказані причини виїмка майже зігнила, там вже немає що рятувати. А я корозію і ржу з дитинства ненавиджу.
Для ремонту тріщини в неті вичитав:
1. злити електроліт з банки і запаяти пальником (проблема тріщина на стику кришки і корпуса акумулятора);
2. холодна зварка;
3. клеєвий пістолет.
Ще думаю, що то фуфлова епоксідка, упаковка а-ля совдеп, а розфасовано хрен зна де.

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail ICQ Number
John Warner
ЗаЗоводной ЭцихоКлоПедист

Зареєстрований: 07.11.2009
Повідомлення: 5912

ПовідомленняДодано: 19 Листопад 2010 23:29    Заголовок повідомлення: Re: трещина в аккумуляторе Відповісти з цитатою

Ro968Ma писав(ла):

1. злити електроліт з банки і запаяти пальником (проблема тріщина на стику кришки і корпуса акумулятора)

Я це робив.
Если сможешь всё тщательно обезжирить - то будет на века.
Там просто есть одна тонкость - надо тщательно разделать всю трещину сначала, а именно, надо паяльником как бы раздать края трещины, а потом, вооружившись куском корпуса от негодного аккумулятора, причём нужен именно такой же пластик от такого же аккумулятора, и с его помощью запаять трещину.
1) Дополнительный пластик нужен для добавки его, когда не хватает материала самого корпуса, чтоб заплавить трещину.
2) Стараемся не перегревать материал корпуса - следим за нагревом паяльника и материала!
3) Трещина должна быть обязательно сухой, иначе ничего не выйдет!

Ну а когда рекомендации соблюдены - получается, будто ничего не было, подумаешь, слегка пропаян корпус Laughing
Когда я медником работал, доводилось мне паять корпуса аккумуляторов. Обычно, корпуса у них полиэтиленовые. Помню, всего дооолго ипался я с промывкой водою и просушкой трещины - иначе удачи не видать...

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення
Ro968Ma

ПовідомленняДодано: 20 Листопад 2010 00:07    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

.................|....|......|
.................|..|.|___|
.................|..|
.................|..\________ проблема в тому що тече звідси,
.................|.....................на стику кришки і корпуса, тріщини
.................|.....................не видно, а я ще в цю щілину напхав
.......................................поліетиленову нитку та епоксідку,
.......................................тепер це все потрібно вишкрябувати

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail ICQ Number
John Warner

ПовідомленняДодано: 20 Листопад 2010 00:12    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Ro968Ma писав(ла):
.................|..|

1) Вот это рисунок!!! Shocked Laughing Всё понятно Smile
2) Да, да, тебе надо всё оттуда вычищать теперь, до голого родного пластика. После этого паяльником можешь всё заровнять.

Повернутися до початку
Lnalex

Зареєстрований: 21.04.2005
Повідомлення: 795
Моє авто: Camry SXV10

ПовідомленняДодано: 20 Листопад 2010 06:10    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Мож термо клеем попробовать. Тот что из пистолета электрического.
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail ICQ Number
0}{0T#!(K

Зареєстрований: 26.01.2010
Повідомлення: 251
Моє авто: 968м

ПовідомленняДодано: 20 Листопад 2010 13:02    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Я тоже думаю что паяльником.
Повернутися до початку
OgeN13
лентяй

Зареєстрований: 13.07.2008
Повідомлення: 1482

ПовідомленняДодано: 20 Листопад 2010 17:04    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

термоклей из пистолета держится не ахти. Холодная сварка рулит, если она на блоках двигателя держится то на аккумуляторе так тем более.
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення
Zaz 968 1975
НенАвиЖу RamzesА

Зареєстрований: 02.06.2009
Повідомлення: 2424
Моє авто: Geely mk new comfort 2011 Пежо 301 1,6hdi

ПовідомленняДодано: 20 Листопад 2010 22:10    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Ro968Ma писав(ла):
.................|..|

А ты уверен что именно оттуда течет? может с другого места течет а туда затикает?

Ro968Ma

ПовідомленняДодано: 22 Листопад 2010 13:45    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Цитата:
А ты уверен что именно оттуда течет? может с другого места течет а туда затикает?

Він в мене з двох сторін епоксідкою заляпаний, що аж страшно на нього дивитись. В тому місті де тече епоксідка розрихлена і має розовий відтінок.
Я ще підозрюю, що він в мене закипає, так як напруга коливається 14,7 - 14,9.
Мабуть зимою злию електроліт і буду ремонтувати паяльником.
Тільки є питання, електроліт мабуть краще зливати із зарядженого акумулятора.

Повернутися до початку
Компромисс

Зареєстрований: 21.04.2009
Повідомлення: 1684
Моє авто: ЗАЗ 968М, Sens 1.3

ПовідомленняДодано: 22 Листопад 2010 22:46    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Заткнуть вентиляционные отверстия в пробках или сбоку, положить на бок, как удобно - и работай паяльником, щеткой, скребком, ножом, ацетоном или растворителем (обезжирить).
Оптимальное напряжение - 13,9В. Хотя при 14,7-14,9 особо "кипеть" не должно.

John Warner

ПовідомленняДодано: 24 Листопад 2010 16:04    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

to Ro968Ma тов. Компромисс правильно написал - кипеть не должен аккумулятор, до 15 вольт ещё более-менее норма.
Однако, советую тебе проверить состояние генератора, а именно - как там выпрямитель поживает. Ну и можно собственно обмотку статорную проверить, на предмет замыкания на корпус. Я уже встречался с такой фигнёй - когда человек ипётся с аккумулятором, а него переменка с геныча шпарит, и аккумулятор от этого кипит.

Также, электролит лучше слить перед ремонтом акумулятора, причём сначала разрядить аккумулятор "до победного конца", и слить.
После ремонта, залить в аккумулятор электролит слабенький, какой ты и сливал с него, и тщательно, медленно и долго его зарядить малым током.
Это ему должно на пользу пойти.

Повернутися до початку
Dimitry6552

Зареєстрований: 13.10.2010
Повідомлення: 854
Моє авто: шланос '08

ПовідомленняДодано: 25 Листопад 2010 23:41    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

дабы сульфатацию убить? Smile
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
John Warner

ПовідомленняДодано: 26 Листопад 2010 05:30    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Dimitry6552 писав(ла):
дабы сульфатацию убить? Smile

Да ты крут Cool
Так точно)))

Повернутися до початку
Ro968Ma

ПовідомленняДодано: 20 Листопад 2011 23:22    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Прийшла осінь і появився час взятись за акумулятор, хоча можливо він скоріше всього труп.
Тріщину, вказану вище, успішно залатав пластмасою із цього ж акумулятора, а зверху залив пластиком для клеєвого пістолету. Перед цим зрізав виступ канцелярським ножем, зчистив епоксідку, тріщина була невеличка, по шві сплаву верхньої частини акумулятора, вичислив тільки коли побачив звідки тече. Совдеповську класичну епоксідку кислота розїдає на ура.
Після повної зарядки напруга на клемах 12,9 В. Плотність при +10 С, в чотирьох банках 1,28-1,29, а в двох 1,0 та 1,2. На стику цих двох і була тріщина. Батько доливав туди пару раз дистильовану воду.
Думаю що оскільки плотність впала через витікання електроліту, її можна попробувати підняти доливши кислоти. Погугливши вияснив що робиться це при зарядженому акумуляторі. Варіант 2 - поміняти електроліт в цих двох банках, правила такі - не перевертати акумулятор, робити на розрядженому акумуляторі, перед заливанням нового електроліту залити дистильовану воду і заряджати дві години.
Ще одне - зарядне позичив в сусіда, якийсь польський китай, ток менше 5 ампер не виставляється, рекомендували паралельно акумулятору включити лампочку і так заряджати для десульфатації.

Повернутися до початку
kubanoid

Зареєстрований: 12.03.2006
Повідомлення: 1058
Моє авто: ЗАЗ-968М 1993 г., Nissan Terrano-II, 2001 г.

ПовідомленняДодано: 21 Листопад 2011 22:02    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

А может недолго думая откачать грушей электролит из всех банок в одну емкость, и потом поделить его снова по-братски? Laughing
И так несколько раз, пока плотности не уравняются. Потом еще разряд-заряд, и посмотреть что получилось.

Показати повідомлення:   

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Електрика Часовий пояс: GMT + 3
Сторінка 1 з 1

Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете знищити свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях

Знайти повідомлення з часу Вашого останнього відвідування
ЗАЗ Форум