Русский, помни, что настанет тот час, когда и тебя спросят - а что ты сделал, чтобы остановить военные преступления своей страны в Украине?
Возможно даже, что этот вопрос зададут твои дети или внуки, которых будет посылать на три буквы весь мир.
Вам будет невыносимо стыдно за то, что взрастили у себя путинизм. Но тогда будет уже поздно что-то сделать. А сейчас - ещё не поздно.
Хотя, уже гештальт закрыт

Список форумів ЗАЗ Форум ЗАЗ Форум
Присвячений автомобілям Запорожець

ПошукПошук   Увійти та перевірити приватні повідомленняУвійти та перевірити приватні повідомлення РеєстраціяРеєстрація
    ПрофільПрофіль   ВхідВхід 

Фотогалерея - Файлохранилище - Чат - Укр->Рус переклад
Книжкова полиця

фильтр "нулевого" действия
На сторінку Попер.  1, 2, 3, 4  Наст.

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Двигун
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
Irbis

Статус: Offline
Зареєстрований: 04.04.2007
Повідомлення: 809

ПовідомленняДодано: 13 Серпень 2009 22:42    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Vadim_K писав(ла):
стом ракєль. то файно шо то луаз, але якого... циліндри з правої сторони? то шо Англійська версія Laughing

Это луаз 967 ТПК - в нем водитель сидит посередине "верхом" на КПП, соответственно под правой ногой справа от двигателя два ГТЦ, а под левой - ГЦС.

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення ICQ Number
madmobile

Зареєстрований: 08.09.2007
Повідомлення: 4179
Моє авто: 968М red; 965A 1966

ПовідомленняДодано: 15 Серпень 2009 00:48    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Vadim_K писав(ла):
Показав мені мужик в магзині фільтр на волгу і на газель, так по діаметру однакові, а от по висотті , то газелівський вищий, мотивував продавець то тим, що обєм мотора не 2.5 як у волги а 2.7....а на рахунок - "але в середині у нього труба з отворами 10-12 мм, а не сітка як у волзі" я шось незнаю, яко можна по докладніше і бажано якшо можна і з фото... а на рахунок естетичності....то мені на першому місцідієвість а не вигляд... Wink

2 Вадим:

Ось, фото повітряних фільтрів газелівського та відповідно волгівського моторів:

Всеж-таки, отвори у газелівського фільтру не 10-12, а 8 мм.
Фільтруючий папір скоріш за все однаковий, а от на вході газелівського напевне більший опір повітря.
Дорречі фільтр (той що брудний на фото) пройшов 5 тис.км. Ось так швидко він брудниться ((

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
Vadim_K

Зареєстрований: 16.02.2008
Повідомлення: 1863

ПовідомленняДодано: 15 Серпень 2009 01:19    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

еее, у мене зара газелівський, так от всередині саме сіточка як на другому фото, може то якісь модифікаціє є чи що, чи просто якісь різні заводи їх рблять..чи кооперативи Laughing ... і шось не докінця зрозумів ось цю фразу - " а от на вході газелівського напевне більший опір повітря."
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення ICQ Number
madmobile

ПовідомленняДодано: 15 Серпень 2009 01:34    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

У першому фільтрі напевно область поступання повітря до фільтруюючого елементу (яка залежить від кількості отворів та їхньої площі) менша ніж у другому (у якого сітка), та і повітря поступає у ГАЗах саме в середину фільтру..., хоча це мало на що впливає.
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail
SIMON

Зареєстрований: 22.02.2004
Повідомлення: 4955

ПовідомленняДодано: 19 Серпень 2009 15:03    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Та яка там "площа отворів" - шо у виробника було, з того і зробили.
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення
solja

Зареєстрований: 09.10.2008
Повідомлення: 457
Моє авто: 968-м

ПовідомленняДодано: 19 Серпень 2009 21:25    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

На сіточку менша затрата металу. так економніше!
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail ICQ Number
av1ruz

Зареєстрований: 08.08.2009
Повідомлення: 100
Моє авто: ЗАЗ 968м 2шт

ПовідомленняДодано: 20 Серпень 2009 18:02    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

а я думаю что сетку сложнее изготовить чем в листе набить кучу дырок Rolling Eyes
Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail ICQ Number
madmobile

ПовідомленняДодано: 20 Серпень 2009 18:48    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

av1ruz писав(ла):
а я думаю что сетку сложнее изготовить чем в листе набить кучу дырок Rolling Eyes

паника...

Кстати, фильтр от волги нормально стаёт за хлебницей Rolling Eyes

Повернутися до початку
SIMON

Зареєстрований: 22.02.2004
Повідомлення: 4955

ПовідомленняДодано: 20 Серпень 2009 19:17    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

av1ruz писав(ла):

Ровно на одну технологическую операцию - сетку после пробивки отверстий еще и растягивают (она так и называется "сетка просечно-тянутая").

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Відправити приватне повідомлення
Компромисс

Зареєстрований: 21.04.2009
Повідомлення: 1684
Моє авто: ЗАЗ 968М, Sens 1.3

ПовідомленняДодано: 20 Серпень 2009 23:04    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

И двухкамерные карбюраторы, и фильтры малого сопротивления имеют одну цель - увеличить наполнение цилиндров.
Радикально эта цель достигается турбонаддувом.
Однако компенсировать потери на впускном тракте порядка нескольких десятков миллиметров водного столба логичнее, интереснее и "круче" установкой управляемого центробежного вентилятора перед карбюратором.
В гараже давно лежит красный от, наверное, какого-то трактора - руки не доходят.

Wladimir_Donetsk

Зареєстрований: 13.07.2006
Повідомлення: 4794
Моє авто: ЗАЗ-968А / ГАЗ-3110і

ПовідомленняДодано: 22 Вересень 2009 02:29    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

У меня на Жужике примастырен "копенсатор". Встречным потоком воздух нагнетается в родной воздушный фильтр, ну а дальше все штатно. С 80км/ч на 4й передаче машинка бежит веселей, легче набирает скорость, меньше жреть горючки(карб задушен, немного раннее зажигание, в основном езжу по межгороду).

Подозреваю, что до 80 км/ч просто компенсирует, а после 80 км/ч начинает напихивать, по хорошему практику надо бы подкрепить теорией, посчитать плотность воздуха и потребление воздуха двигателем на разных скоростях.

Плюсы:
1) Забор воздуха не из моторного отсека, а значит не горячего(большей плотности, дэцл правда)
2) Компенсация всаса.

Недостатоки:
1) Моторный отсек частично в масле, выдавленом с фильтра(думаю герметик может спасти положение, но этим пока не заморачиваюсь).
2) Раза в три быстрее загаживается мухами, мошкарой и листьями воздушный фильтр(достаточно чаще чистить).

Повернутися до початку
Переглянути профіль Фотогалерея Garage Відправити приватне повідомлення
Wladimir_Donetsk

Зареєстрований: 13.07.2006
Повідомлення: 4794
Моє авто: ЗАЗ-968А / ГАЗ-3110і

ПовідомленняДодано: 23 Вересень 2009 20:38    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Делал ЭТО предыдущий владелец авто.

Повернутися до початку
sanitar
лентяй

Зареєстрований: 29.11.2005
Повідомлення: 11632
Моє авто: 968м

ПовідомленняДодано: 23 Вересень 2009 20:52    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

сделал такое-же,но не так колхозно,и без изгибов трубы.осталось только закрепить к кузову всос.
Повернутися до початку
LEKS
Авторитетище
Авторитетище

Зареєстрований: 15.04.2003
Повідомлення: 7163

ПовідомленняДодано: 23 Вересень 2009 22:39    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

это у вас, господа, инерционный наддув, а не компенсатор! Laughing

X2-bec

Зареєстрований: 09.12.2005
Повідомлення: 3206

ПовідомленняДодано: 23 Вересень 2009 22:51    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

ф точку... вот думаю как на мылке покрасивше и поэффективней сделать. Фильтр от 41-ого слева повешу и наверное подведу трубку к карману де воздух для охлаждения всасывается. Вряд ли будет эффективно, но посмотрим...
Повернутися до початку
Переглянути профіль Garage Відправити приватне повідомлення Відправити e-mail ICQ Number
Компромисс

ПовідомленняДодано: 23 Вересень 2009 22:53    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Да ну, ребята...
Это - как если после мойки стекол машина вроде как лучше едет...

sanitar
лентяй

ПовідомленняДодано: 23 Вересень 2009 22:59    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

когда я делал-то единственная мысль,ради которой я это делал-забор холодного воздуха,а не горячего подкапотного.все.
Повернутися до початку
Компромисс

ПовідомленняДодано: 23 Вересень 2009 23:07    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

Ну, это другое дело, но тут открывается другая непростая тема - холодный воздух всегда хуже теплого. Горячий может быть неоптимальным, но при потреблении воздуха двигателем под капотом не может оказаться горячий воздух, разве что после короткой остановки разогретого мотора.

sanitar
лентяй

ПовідомленняДодано: 23 Вересень 2009 23:10    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

ну я на ходу к сожалению не испытывал.как буду на ходу-так испробую с и без,и скажу есть ли разница.
Повернутися до початку
Voytik

Зареєстрований: 17.04.2003
Повідомлення: 13605

ПовідомленняДодано: 23 Вересень 2009 23:15    Заголовок повідомлення: Відповісти з цитатою

везде на иномарках забор воздуха делается от решетки радиатора.
но. у них есть у фильтра заслонка с термостатом, и ещё и подвод воздуха нагретого выпускным коллектором.

Повернутися до початку
Переглянути профіль Відправити приватне повідомлення
Показати повідомлення:   

Почати нову тему   Відповісти на тему    Список форумів ЗАЗ Форум -> Двигун Часовий пояс: GMT + 3
На сторінку Попер.  1, 2, 3, 4  Наст.
Сторінка 3 з 4

Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете знищити свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях

Знайти повідомлення з часу Вашого останнього відвідування
ЗАЗ Форум